UPM käynnistää apurahaohjelman Keski-Uruguaysta kotoisin oleville nuorille opiskelijoille

Lehdistötiedote 9.10.2019 10.00 EEST

(UPM, Montevideo, 9.10.2019) - UPM kutsuu Keski-Uruguayn lukiolaiset osallistumaan järjestyksessä toiseen apurahaohjelmaansa, jonka puitteissa he voivat päästä opiskelemaan Uruguayssa sijaitseviin julkisiin teknillisiin UTU- tai UTEC-yliopistoihin.

Uramahdollisuudet liittyvät sähkö-, instrumentointi- ja automaatioalaan, kemiantekniikkaan ja prosessitekniikkaan sekä konetekniikkaan. Apurahat on tarkoitettu pääasiassa keski-uruguaylaisista Duraznon ja Tacuarembón departementeista kotoisin oleville opiskelijoille, jotka ovat joko valmistuneet lukiosta tai suorittavat parhaillaan viimeistä vuottaan.

Ohjelma on laadittu yhdessä paikallisen Cardijn-kansalaisjärjestön kanssa, joka pitää päämajaansa Tacuarembón kaupungissa. Järjestön asiantuntijatiimi johtaa hanketta ja vastaa opiskelijoiden arvioinnista, esivalinnasta ja valvonnasta. Apurahojen myöntämiskriteerit liittyvät pääasiassa opiskelijoiden ja heidän perheidensä koulutukseen, akateemiseen taustaan, sosiaaliseen asemaan ja taloudelliseen tilanteeseen.

Tällä hetkellä UPM:n edellisen, vuonna 2018 käynnistetyn apurahaohjelman puitteissa valitut, Paso de los Torosin kaupungista ja sen lähialueilta lähtöisin olevat opiskelijat opiskelevat ensimmäistä vuottaan yliopistossa. Tänä vuonna UPM myöntää kymmenen apurahaa, jotta yhä useampi alueen opiskelija voi aloittaa opiskelut.

Opiskelijoiden kokemuksia

Azul, 19 vuotta. Kotoisin Paso de los Torosin kaupungista. Opiskelee kemiantekniikkaa UTU-yliopistossa.
Cardijn ja UPM tukevat meitä koko apurahaohjelman ajan. Se on hienoa, koska he tuntevat tilanteemme. Tiimi seuraa kehitystämme jatkuvasti, mutta se ei tunnu painostavalta vaan aidolta avulta. Voimme pyytää heiltä mitä tahansa tarvitsemmekin ja saamme apua ongelmiimme.

Dilan Barboza, 23 vuotta. Kotoisin Tacuarembón kaupungista. Opiskelee mekatroniikkaa UTEC-yliopistossa
Apuraha on ehdottoman tärkeä ja auttaa minua jatkamaan opintojani ja kehittymään opiskelijana ja ihmisenä. Apurahaa hakevien opiskelijoiden kannattaa olla rehellisiä, uskoa itseensä ja olla kiinnostuneita omasta tulevaisuudestaan. Ohjelma ei ole pelkkä taloudellinen tuki, sillä sen taustalla on ihmisiä, jotka pyrkivät auttamaan kaikessa.

Agustina, 20 vuotta. Kotoisin Paso de los Torosin kaupungista. Opiskelee kemiantekniikkaa UTU-yliopistossa.
Apuraha auttoi minua ja perhettäni todella paljon. Vuonna 2018 en ollut opiskelemassa, joten tämän tuen saaminen oli hyvin tärkeää. Mielestäni uusien opiskelijoiden kannattaa tarttua tilaisuuteen ja panostaa tulevaisuuteensa hakemalla tätä apurahaa. Se on hieno kokemus!

Cardijn

Cardijn on Uruguayssa vuonna 1982 perustettu kansalaisjärjestö, joka toimii kaupunkialueilla, esikaupunkialueilla ja maaseudulla ja järjestää työvoimakoulutusohjelmia ja pyrkii osallistamaan ihmisiä. Se myös tutkii ja jäsentää työttömyysongelmaa sekä jakaa tietoa siitä ja sen sosiaalisista seurauksista. Järjestön päämaja sijaitsee Tacuarembón kaupungissa, mutta sen toiminta kattaa koko maan.

 

UPM
Tarjoamme uusiutuvia ja vastuullisia ratkaisuja ja innovoimme tulevaisuuden vaihtoehtoja fossiilisen talouden ratkaisuihin kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Communication Papers ja UPM Plywood. Yhtiössämme työskentelee noin 19 000 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 10,5 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. UPM Biofore – Beyond fossils. www.upm.fi

Seuraa UPM:ää Twitter | LinkedIn | Facebook | YouTube | Instagram | #UPM #biofore #beyondfossils